Showbizzquiz

Geplaatst op zaterdag 26 oktober 2019 @ 23:57 , 116 keer bekekenPresentator: Ron Brandsteder (1978-1986)
Assisentie: Rita Corita (1982), Nancy (1982), Linda de Mol (1985-1986) en Bella Beer.
Opnamen: o.a. Merwedehal, Dordrecht.


Spelshow waarin drie kandidatenparen strijden om de titel "Showbizzpaar van de maand". Ze beantwoorden vragen over theater, revue, film en televisie en moeten hun acteer- en zangtalent tonen.

De show betekent voor presentator Ron Brandsteder de doorbraak bij het grote publiek. Deze 'ideale schoonzoon' met het bronzen stemgeluid zingt en acteert en deelt moeiteloos tien miljoen punten uit per goed antwoord.

Brandsteder verslijt in de Showbizzquiz maar liefst drie assistentes: de enorme pluchen Bella de Showbizzbeer, assistente Nancy en vanaf eind 1985 Linda de Mol, die hiermee haar debuut als gast-presentatrice op de televisie maakt.

Blikvanger in de spelshow is de showtrap, die de kandidaten afdalen. De koppels introduceeren zichzelf al zingende. Vast onderdeel is de Mystery Guest die in een grote doos met een strik op het podium verschijnt. Kandidaten moeten aan de hand van vragen de indentiteit van de Mystery Guest achterhalen. Het Showbizzpaar van de maand krijgt een boa, een grote fles champagne en een reis naar een ver land, maar voor dat laatste moesten ze nog wel het finalespel "De Kop van Jut" spelen om vakantiegeld te winnen.

Showbizzquiz

Bron: Beeld & Geluid Wiki
https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/Showbizzquiz
 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: